DİYARBAKIR / SİLVAN - Şehit Özkan Özendi Anadolu İmam Hatip Lisesi

Şehit Özkan Özendi Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yenişehir Mah. 740 Sk. No 8/A Silvan/Diyarbakır
Vizyon
Anadolu İmam Hatip Liselerinde öğrenim görüp sosyal bilimlere ilgi duyan öğrencilerin kabiliyetleri doğrultusunda gelişmelerine destek vermek, rasyonel ve analitik düşünme becerilerini geliştirmek, Öğrencilerin, insanlığa ve topluma katma değer üretebilen, okuyan, düşünen, tartışabilen; sosyal ilişkileri gelişmiş, kişi, grup ya da topluluklar arası yaşanan problemlere çözümler üretebilen, kendine ve değerlerine güvenen, liderlik becerisine ve evrensel değerlere sahip bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, Bilim ve medeniyet tarihimizde öne çıkan sosyal bilimcileri, düşünürleri tanımaları ve onların hayatları, eserleri ve etkileri hakkında bilgi edinmelerini sağlamak, Öğrencilerin sosyal bilimler alanında ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda daha donanımlı, öz güvenleri yüksek, kendi medeniyet değerlerimizin farkında olarak yetişmelerine ve yüksek öğrenime hazırlanmalarına katkı sağlamak Bilim ve teknoloji alanlarına ilgisi olan öğrencilerin kabiliyetleri doğrultusunda gelişmelerini sağlamak, Öğrencilerin bilim ve teknoloji alanları hakkındaki bilgi ve becerilerini artırmak, ürün ortaya koyabilmelerini sağlamak, Öğrencilerin eleştirel ve bilimsel düşünme becerilerini geliştirmek, bilimsel birikime ve etik değerlere sahip bireyler olarak yetişmelerine katkı vermek, Bilim ve medeniyet tarihimizde öne çıkan bilim insanlarını tanımaları ve onların hayatları, eserleri ve etkileri hakkında bilgi edinmelerini sağlamak, Öğrencilerin fen bilimleri alanında ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda daha donanımlı, öz güvenleri yüksek, kendi medeniyet değerlerimizin farkında olarak yetişmelerine ve yüksek öğrenime hazırlanmalarına katkı sağlamak.
Misyon
Ülkenin geleceğini inşa edecek her alanda bilgili, kültürlü, donanımlı nesiller yetiştirip ülkesine faydalı zamana damgasını vuracak bireyler yetiştirmek.
Başarılar
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları, TÜBİTAK 2204 A Bölge Finali, Birçok alanda ilçe ve il dereceleri
TAŞIMALI-SERVİS-ŞEHİR İÇİ SERVİS
MEVCUT