DİYARBAKIR / SİLVAN - Şehit Özkan Özendi Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

• 14 Mart Dünya Pİ Gününde Matematik Zümresi Öğretmenlerimiz  öğrencilerimizle pano hazırladı. Amacımız  matematik gibi soyut becerileri somutlaştırarak öğretmektir. Emeğinize sağlık.

Mrt

Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muhare­belerini kazandıran bu yüksek ruhtur.

(Mustafa Kemal Atatürk)

Mrt

Fuarımız devam ediyor.. buyurun .. prolerimizden kareler.

Mrt

İki gün boyunca sürecek olan TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI ' mızın açılışı yapılmış olup gözlemlerinize ihtiyacımız var.. buyurun..

May

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü bünyesinde başlayan SADÂ Kültür, Sanat ve Edebiyat Projesine 25 Nisan 2023 Çarşamba günü saat 13.30 da Çermik Kitap Fuarında "Sultan Serdar DOKSÖZ'ün Yaratıcı Yazarlık Atölyesi"ne katılım sağlandı. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni  Abdullah DOĞRU koordinatörlüğünde okulumuzda kurulacak olan Yazarlık Atölyesi öncesinde öğrencilerimiz Sultan DOKSÖZ'ün engin bilgilerinden faydalandı. Bu proje sonucunda edebiyat dünyasına yeni yazarlar kazandırılacaktır.

Nis

ÇEDES ( Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum) Projesi Kapsamında okulumuzda bulunan depremzede öğrencilerine destek amacıyla aile ziyaretleri yapıldı.

Nis

Okulumuzda Depremzede Ailelere Moral Motivasyon Amaçlı iftar yemeği verildi.

Mrt

Okulumuzun İHL Meslek Dersleri öğretmeni Abdullah YÜZKAN öncülüğünde Ramazan ayında “Ramazan Sandığı” uygulaması hayata geçirildi. Öğretmenimiz getirdiği üç torba buğdayı Şafii Mezhebine fitre çıkarma üsulüne uygun idarecilerimiz, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz katılarak yardımlaşma faaliyetine dahil edildi. Bu vesileyle öğrencilerimiz bu yardımlaşma faaliyeti kapsamında toplum hizmetinde görev alma davranışı edinmiş oldu.

Mrt

Ramazan Ayı münasebetiyle İHL Meslek Dersleri Hocalarımız; Elif COŞKUN, Raziye VAROL, Halime ERTEK, Sena Nur TOPALOĞLU, Abdullah YÜZKAN tarafından koridorlar süslendi. 22 Mart 2023 Çarşamba günü saat 14.00 te İlçe Müftülüğünden Niyazi Bilmez Hocamız davet edilerek öğrencilerimize "Oruç Fıkhı" konulu seminer verildi. Programa öğrencimiz tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlandı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

HEDEF2023 kapsamında YKS hazırlıkları 12. sınıf öğrencileri rehberlik servisi ile irtibat sağlanarak koçluk sisteminde yer alacak öğrenci ve öğretmenlerin plan, program ve eğitim metotları yürütülmektedir.  Haftalık mini görüşmeler yapılarak öğrencilerin devam-devamsızlık , bilişsel yönlerini tespit etmek amacıyla koçluk sistemi uygulanmaktadır.

Mrt

Okul Müdürümüz Medyan KARAER tarafından 27 Aralık 2022 tarihinde saat 14: 00 te öğretmenler odasında tüm öğretmen ve idarecilerin katılımıyla Protokol ve Resmi Yazışmalar konulu toplantı düzenlendi.

Mrt

Okulumuz bünyesinde laboratuvar, satranç ve görsel sanatlar atölyeleri yer almakta olup eksik malzemeler temin edilerek kullanıma hazır hale getirilmiştir. Laboratuvar fizik, kimya, biyoloji derslerinde aktif olarak kullanılmaktadır. Satranç egzersizi hafta içi her gün öğle arası M.Kerem Toy öncülüğünde yürütülmekte olup Satranç Takımımız ilçe 1. seçilmiştir. Görsel Sanatlar Atölyesi ise Müdür Yardımcısı/Resim Öğretmeni Fatma Erdal Türk öncülüğünde yürütülmektedir. Kurulan bu atölyelerle öğrencilerimize çok yönlü öğrenme sağlanmaktadır.

Mrt

6 Şubat Depremi sonrası okulumuzda ÇEDES(Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum) kapsamında depremzede öğrencilerine ihtiyaçalrı belirlenerek imkanlar dahilinde kurumlarla iş birliğine gidildi. düzenlendi. Etkinliğe öğretmenler, veliler ve öğrencilerimiz akranlarına yardım kolileri hazırlayıp deprem bölgelerine yolladı. Bu sayede akran çocuklar arasındaki iletişim kuvvetlendirilip iyilik yaygınlaştırıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Mesleki Uygulama Esasları çerçevesinde; Kur’an-ı Kerim, Hitabet ve Meslekî Uygulama dersleri kapsamında öğrencilerin İmam Hatiplik, Müezzinlik, Vaizlik ve Kur’an Kursu Öğreticiliği uygulamaları meslek dersleri öğretmenlerimizin etkin katılımıyla planlanıp uygulanmaktadır. Cuma namazlarında öğrencilere vaizlik ve müezzinlik görevi verilerek öğrenmeleri pekiştirilir. Düzenlenen okuma odasına Kuran-ı Kerim dersleri işlenmektedir. Ayrıca dini gün ve gecelerde öğrenciler tarafından tilavet ve mürakabeler yapılmaktadır.

Mrt

Tüm kademelerde düzenli aralıklarla deneme sınavı yapılmaktadır. Ayrıca 11.ve 12.sınıflara yönelik YKS ye hazırlanmaları için her ay en az iki deneme sınavı yapılır. Öğrenci koçluğu sistemi ile branş bazlı  başarı takibi gözlemlenir. Eksikliklerin giderilmesi için çalışmalar yürütülür. Öğrencilerimizin sınava adapte olmaları ve sınavda süre kullanımı, heyecan, kaygı gibi dezavantajların en aza indirilmesi amaçlanmıştır. Ayrıca HEDEF2023 projesinde Koordinatörümüz M. Kerem TOY sisteme sınav sonuçlarının girişlerini yapmaktadır.